Zdravý a zároveň i chutný recept, to je carpaccio z červené řepy podávané s balkánským sýrem a sladkokyselou zálivkou. Rychlý snadný předkrm.
Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetkové šťávy
1/2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžička krájeného kopru
1/2 lžičky soli
pepř mletý
1/2 lžičky medu
červená řepa
balkánský sýr
čerstvá bazalka
Postup:
- ZÁLIVKA: Smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci limetkové šťávy, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžičku nakrájeného kopru, 1/2 lžičky soli, trochu mletého pepře a 1/2 lžičky medu.
- Červenou řepu uvaříme ve vodě doměkka podle velikosti cca 1 hodinu.
- Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Plátky řepy rozprostřeme na talíř, potřeme zálivkou, přidáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a lístky čerstvé bazalky. Ihned konzumujeme.
Tipy:
Pokud máte rádi ostré a pikantní chutě, tak můžete místo plnotučné hořčice přidat dijonskou hořčici.
Místo balkánského sýru, můžeme na carpaccio z červené řepy přidat kozí sýr.
Video receptuČervená řepa je velice zdravá a člověk by ji měl pravidelně jíst. Vyzkoušejte například pomazánku z červené řepy.