Filé se smetanovou omáčkou a brambory recept

Filé se smetanovou omáčkou a brambory


Vyzkoušejte recept na filé se smetanovou koprovou omáčkou a pečenými bramborami. Ryby jsou velice zdravé a člověk by je měl jíst pravidelně. Další z rybích receptů co určitě stojí za uvaření.

Ingredience:

  • 6 brambor

  • olej

  • sůl

  • 1 stroužek česneku

  • máslo

  • 300 g filet z aljašské tresky

  • pepř

  • 100 g smetany ke šlehání 31%

  • 1 lžíce krájeného kopru

Postup:

  • Oškrábané brambory nakrájíme na měsíčky a dáme na plech na pečící papír. Brambory jemně pokapeme olejem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut.Pečené brambory na měsíčky recept
  • Nakrájíme stroužek česneku nadrobno.Krájení česneku
  • Na pánev na rozpuštěné máslo dáme rybu kterou osolíme a opepříme, přidáme nakrájený česnek, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí pozvolna doměkka cca 15 minut.Ryba na másle recept
  • Po cca 15 minutách vaření přidáme smetanu a nakrájený kopr, popřípadě dosolíme a vaříme ještě až smetana zhoustne.Ryba ve smetanové omáčce recept
  • Pečené brambory podáváme společně s rybou a omáčkou.Filé s bramborem recept

Tipy:

Na talíři můžeme jídlo ještě dozdobit nakrájenou petrželkou.

Člověk by měl ryby zařadit do svého jídelníčku alespoň dvakrát týdně.

K rybě se hodí nejen pečené brambory, ale například i šťouchané brambory nebo bramborová kaše.

Video receptu