Vyzkoušejte recept na filé se smetanovou koprovou omáčkou a pečenými bramborami. Ryby jsou velice zdravé a člověk by je měl jíst pravidelně. Další z rybích receptů co určitě stojí za uvaření.
Ingredience:
6 brambor
olej
sůl
1 stroužek česneku
máslo
300 g filet z aljašské tresky
pepř
100 g smetany ke šlehání 31%
1 lžíce krájeného kopru
Postup:
- Oškrábané brambory nakrájíme na měsíčky a dáme na plech na pečící papír. Brambory jemně pokapeme olejem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut.
- Nakrájíme stroužek česneku nadrobno.
- Na pánev na rozpuštěné máslo dáme rybu kterou osolíme a opepříme, přidáme nakrájený česnek, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí pozvolna doměkka cca 15 minut.
- Po cca 15 minutách vaření přidáme smetanu a nakrájený kopr, popřípadě dosolíme a vaříme ještě až smetana zhoustne.
- Pečené brambory podáváme společně s rybou a omáčkou.
Tipy:
Na talíři můžeme jídlo ještě dozdobit nakrájenou petrželkou.
Člověk by měl ryby zařadit do svého jídelníčku alespoň dvakrát týdně.
Video receptuK rybě se hodí nejen pečené brambory, ale například i šťouchané brambory nebo bramborová kaše.