
Kuře je velmi oblíbeným pokrmem a lze ho připravit na hodně způsobů. Vyzkoušejte recept na fantastické marinované šťavnaté pikantní medové pečené kuře. Uvidíte že si tuto kombinaci chutí zamilujete napořád a budete recept vařit znova.
Ingredience:
1 lžička soli
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce medu
1 lžíce jablečného octa
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce sladké chilli omáčky
2 prolisované stroužky česneku
1 kuře
200 ml vody
- PŘÍLOHA:
vařené brambory, hranolky, bramborová kaše…
Postup:
- MARINÁDA: Smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 2 prolisované stroužky česneku.
- Do marinády naložíme rozporcované kuře a dáme do lednice na 24 hodin.
- Do pekáčku nalijeme 200 ml vody a přidáme 24 hodin marinované kuře, které potřeme marinádou že dna misky.
- Kuře pečeme přikryté poklicí nebo alobalem v předehřáté troubě na 175 stupňů 2 hodiny.
Dále kuře pečeme ještě 30 minut odkryté a během této doby poléváme několikrát výpekem. - Kuře podáváme například s bramborovou kaší a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Během pečení musíme kuře neustále kontrolovat aby se nevyvařila voda a maso se nespálilo.
Do marinády můžeme použít i různé bylinky jako například tymián nebo rozmarýn.
Video receptuKromě bramborové kaše můžeme kuře podávat například i s americkými bramborami nebo hranolkami pečenými v troubě.