Marinované kuře v pikantní medové omáčce recept

Marinované kuře v pikantní medové omáčce recept
Marinované kuře v pikantní medové omáčce recept


Kuře je velmi oblíbeným pokrmem a lze ho připravit na hodně způsobů. Vyzkoušejte recept na fantastické marinované šťavnaté pikantní medové pečené kuře. Uvidíte že si tuto kombinaci chutí zamilujete napořád a budete recept vařit znova.

Ingredience:

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžíce jablečného octa

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 4 lžíce sladké chilli omáčky

  • 2 prolisované stroužky česneku

  • 1 kuře

  • 200 ml vody

  • PŘÍLOHA:
  • vařené brambory, hranolky, bramborová kaše…

Postup:

  • MARINÁDA: Smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 2 prolisované stroužky česneku.Marináda na kuře recept
  • Do marinády naložíme rozporcované kuře a dáme do lednice na 24 hodin.Marinované kuře recept
  • Do pekáčku nalijeme 200 ml vody a přidáme 24 hodin marinované kuře, které potřeme marinádou že dna misky.Pečené kuře na chilli recept
  • Kuře pečeme přikryté poklicí nebo alobalem v předehřáté troubě na 175 stupňů 2 hodiny.
    Dále kuře pečeme ještě 30 minut odkryté a během této doby poléváme několikrát výpekem.Recept na pečené kuře
  • Kuře podáváme například s bramborovou kaší a ozdobíme nakrájenou petrželkou.Kuře s bramborovou kaší recept

Tipy:

Během pečení musíme kuře neustále kontrolovat aby se nevyvařila voda a maso se nespálilo.

Do marinády můžeme použít i různé bylinky jako například tymián nebo rozmarýn.

Kromě bramborové kaše můžeme kuře podávat například i s americkými bramborami nebo hranolkami pečenými v troubě.

Video receptu