Dokonalá čína z vepřového masa, jako z dobré restaurace. Základem je nejdříve vše nakrájet na nudličky a poté zprudka orestovat na pánvi. Alternativou tohoto jídla je čína z kuřecího masa, která určitě také stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
Jidášovo ucho
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lahůdkové cibulky
1 kapie
1 mrkev
700 g vepřové kýty
olej
1 masový bujon
pepř
4 lžíce sójové omáčky
200 ml vody
2 lžičky hladké mouky
sůl
Postup:
- Pokud máme sušené Jidášovo ucho, tak ho předem namočíme do vody podle návodu na obalu.
- Nadrobno nakrájíme cibuli a česneky. Překrájíme lahůdkovou cibulku. Kapii, mrkev a Jidášovo ucho nakrájíme na tenké proužky.
- Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky.
- Maso zprudka orestujeme na oleji.
- Poté přidáme zeleninu a houby a ještě chvilku restujeme.
- Nakonec přidáme 1 masový bujón, pepř, 4 lžíce sojové omáčky, 200 ml vody a dusíme pod poklicí.
- Důkladně rozmícháme 100 ml vody + 2 lžičky hladké mouky.
- Směs nalijeme do číny když je maso téměř měkké a mouku musíme ještě důkladně převařit.
- Vepřovou čínu podáváme s rýží a na ozdobu použijeme nakrájenou petržel.
Tipy:
Do číny můžeme samozřejmě přidat i další druhy zeleniny, jako například pórek, chilli papričku, zelí, rajče a podobně.
Maso je důležité ze začátku vždycky zprudka orestovat na oleji, protože jinak se začne při nízké teplotě dusit a pustí šťávu.
Video receptuSušené Jidášovo ucho po namočení do vody zvětší několikrát svůj objem. Musíme s tím počítat.