Čína z vepřové kýty recept

Čína z vepřové kýty recept
Čína z vepřové kýty recept


Dokonalá čína z vepřového masa, jako z dobré restaurace. Základem je nejdříve vše nakrájet na nudličky a poté zprudka orestovat na pánvi. Alternativou tohoto jídla je čína z kuřecího masa, která určitě také stojí za vyzkoušení.

Ingredience:

  • Jidášovo ucho

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lahůdkové cibulky

  • 1 kapie

  • 1 mrkev

  • 700 g vepřové kýty

  • olej

  • 1 masový bujon

  • pepř

  • 4 lžíce sójové omáčky

  • 200 ml vody

  • 2 lžičky hladké mouky

  • sůl

Postup:

  • Pokud máme sušené Jidášovo ucho, tak ho předem namočíme do vody podle návodu na obalu.Jidášovo ucho recept
  • Nadrobno nakrájíme cibuli a česneky. Překrájíme lahůdkovou cibulku. Kapii, mrkev a Jidášovo ucho nakrájíme na tenké proužky. Krájení zeleniny návod
  • Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky.Vepřová kýta recept
  • Maso zprudka orestujeme na oleji.Smažené vepřové nudličky
  • Poté přidáme zeleninu a houby a ještě chvilku restujeme.Maso restované se zeleninou
  • Nakonec přidáme 1 masový bujón, pepř, 4 lžíce sojové omáčky, 200 ml vody a dusíme pod poklicí.Dušené vepřové maso
  • Důkladně rozmícháme 100 ml vody + 2 lžičky hladké mouky. Záklechtka z mouky
  • Směs nalijeme do číny když je maso téměř měkké a mouku musíme ještě důkladně převařit.Smažené maso na pánvi
  • Vepřovou čínu podáváme s rýží a na ozdobu použijeme nakrájenou petržel.Čína s vepřovým masem a  Jidášovým uchem

Tipy:

Do číny můžeme samozřejmě přidat i další druhy zeleniny, jako například pórek, chilli papričku, zelí, rajče a podobně.

Maso je důležité ze začátku vždycky zprudka orestovat na oleji, protože jinak se začne při nízké teplotě dusit a pustí šťávu.

Sušené Jidášovo ucho po namočení do vody zvětší několikrát svůj objem. Musíme s tím počítat.

Video receptu