Uzené maso se špenátem a bramborem recept



Recept nenáročný na přípravu, to je lahodné uzené maso se špenátem a opečeným bramborem. Maso a brambory pečeme společně na jednom plechu. Díky tomu je příprava jednodušší.

Přehrát videorecept uzené maso, špenát, brambor

Ingredience:

  • brambory

  • uzené maso (krkovice, plec…)

  • olej

  • sůl

  • ŠPENÁT:
  • 1 cibule

  • 5 prolisovaných stroužků česneku

  • olej

  • 800 g sekaného mraženého špenátu

  • pepř

  • 1 lžička soli

  • 0,5 hrnku mléka

  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

  • Brambory a uzené maso nakrájíme na plátky široké cca 1 cm.Brambory receptUzené maso recept
  • Obojí přendáme na pečící papír, potřeme olejem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut.Uzené maso s bramborem v troubě recept
  • ŠPENÁT: 1 cibuli nakrájíme nadrobno.Jak nakrájet cibulku nadrobno
  • Cibuli osmažíme na oleji.Restovaná cibulka návod
  • Poté přidáme 800 g mraženého sekaného špenátu, pepř, 1 lžičku soli a na mírném ohni necháme pozvolna pod poklicí špenát rozpustit.Sekaný mražený špenát recept
  • Mezitím důkladně vidličkou rozmícháme v 0,5 hrnku mléka 1 lžíci hladké mouky.Amerika na zahuštění
  • K rozmraženému špenátu přidáme prolisovaný česnek, rozmíchané mléko s moukou a ještě 10 minut vaříme.Špenát recept z protlaku
  • Podáváme společně uzené maso s bramborem a špenátem.Špenát maso brambor recept

Tipy:

Pro výraznější chuť česneku, ho můžeme přidat až před koncem vaření.

Mouku je důležité minimálně 10 minut převařit. Jinak bude v jídle cítit.

Špenát je také možné zahustit rozkvedlaným vejcem. Ne každému ale tato varianta chutná.

Přehrát recept jako video:
video