Recept nenáročný na přípravu, to je lahodné uzené maso se špenátem a opečeným bramborem. Maso a brambory pečeme společně na jednom plechu. Díky tomu je příprava jednodušší.
Ingredience:
brambory
uzené maso (krkovice, plec…)
olej
sůl
- ŠPENÁT:
1 cibule
5 prolisovaných stroužků česneku
olej
800 g sekaného mraženého špenátu
pepř
1 lžička soli
0,5 hrnku mléka
1 lžíce hladké mouky
Postup:
- Brambory a uzené maso nakrájíme na plátky široké cca 1 cm.
- Obojí přendáme na pečící papír, potřeme olejem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut.
- ŠPENÁT: 1 cibuli nakrájíme nadrobno.
- Cibuli osmažíme na oleji.
- Poté přidáme 800 g mraženého sekaného špenátu, pepř, 1 lžičku soli a na mírném ohni necháme pozvolna pod poklicí špenát rozpustit.
- Mezitím důkladně vidličkou rozmícháme v 0,5 hrnku mléka 1 lžíci hladké mouky.
- K rozmraženému špenátu přidáme prolisovaný česnek, rozmíchané mléko s moukou a ještě 10 minut vaříme.
- Podáváme společně uzené maso s bramborem a špenátem.
Tipy:
Pro výraznější chuť česneku, ho můžeme přidat až před koncem vaření.
Mouku je důležité minimálně 10 minut převařit. Jinak bude v jídle cítit.
Video receptuŠpenát je také možné zahustit rozkvedlaným vejcem. Ne každému ale tato varianta chutná.