Staročeský vepřový řízek v pivním těstíčku recept

Staročeský vepřový řízek v pivním těstíčku recept
Staročeský vepřový řízek v pivním těstíčku recept


Recept na staročeský vepřový řízek v pivním těstíčku musí vyzkoušet každý kdo má rád řízky. Ta chuť koření a piva Vás dostane. Jedná se o trochu zapomenutý recept ale přesto vynikající chuti a určitě stojí za vyzkoušení.

Ingredience:

  • 600 g vepřová kýta

  • 1 vejce

  • 100 ml piva

  • 1 lžička majoránky

  • 1 lžička sladké papriky

  • 1 lžička soli

  • 1/2 lžičky pepře

  • 2 lžičky plnotučné hořčice

  • 2 stroužky česneku

  • 100 g hladké mouky

  • olej

  • příloha – brambor, bramborová kaše

Postup:

  • Plátky z vepřové kýty naklepeme z obou stran a poté nařežeme okraje aby se maso při smažení nekroutilo.
  • Na těstíčko smícháme 1 vejce, 100 ml piva, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 prolisované stroužky česneku, 100 gramů hladké mouky a vše důkladně promícháme. Popřípadě přidáme ještě trochu mouky aby těsto nebylo ani řídké ani příliš husté.Těsto na řízky
  • Obalené maso v těstíčku smažíme z obou stran na pánvi na oleji.Smažené řízky
  • Řízky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a jako přílohu dáme kyselou okurku. Staročeský řízek s oblohou

Tipy:

Vyznavači pálivých pokrmů mohou do těstíčka přidat i trochu chilli koření.

Řízky můžeme dát po usmažení na kuchyňský papírový ubrousek aby z nich odsál přebytečný tuk.

Těstíčko na řízku pěkně drží a smažení je tak mnohem jednodušší než při obalování v trojobalu.

Video receptu