Pařížské rohlíčky recept

Pařížské rohlíčky recept



Recept na pravé pařížské rohlíčky, které za žádnou cenu nemůžeme na vánoční svátky vynechat. Příprava je trochu složitější, výsledek stojí za to. Těsto a krém je na cca 45 pařížských rohlíčků.

INGREDIENCE NA CCA 40 KUSŮ:

  • 1 vejce

  • 100 g vlašských ořechů

  • 100 g cukru moučka

  • 20 g hladké mouky

  • KRÉM:
  • 2 vejce

  • 80 g cukr krystal

  • 20 g kakaa

  • 1 vanilkový cukr

  • 160 g změklého másla

  • NA OZDOBU:
  • koupená čokoládová poleva

ROHLÍČKY:

  • Vlašské ořechy rozmixujeme v mixéru najemno.Mixované vlašské ořechy
  • Rozmixované ořechy přendáme do misky a přidáme 1 vejce, cukr moučka, hladkou mouku a vše důkladně promícháme.Nejlepší pařížské rohlíčky recept
  • Pomocí cukrářského pytlíku nebo zdobičky tvoříme na pečící papír rohlíčky. (Musíme nechat místo okolo, rohlíčky se rozjedou do strany).Pařížské rohlíčky recept s čokoládovou polevou
  • Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 15 minut. Po upečení rohlíčky přendáme z plechu na talíř.Těsto na pařížské rohlíčky recept

KRÉM:

  • Nad mírně vařící vodou v hrnci ručně vyšleháme v misce v krém 2 vejce, 80 g cukru krystal, 20 g kakaa a 1 vanilkový cukr.Čokoláda ve vodní lázni recept
  • Až krém trochu vychladne tak do něj ručně zašleháme 180 g změklého másla. Poté dáme krém vychladit do ledničky.Krém na pařížské rohlíčky recept
  • Vychladlý krém nanášíme na rohlíčky a poté je dáme opět vychladit do ledničky.Zdobení rohlíčků návod recept
  • Po vychlazení rohlíčky s krémem namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy.Polomáčené cukroví recept

Tipy:

Při nanášení vychlazeného krému na pařížské rohlíčky musíme pracovat rychle, protože jinak začne téct. Poté je dáme opět hned vychladit.

Pařížské rohlíčky je nutné díky krému uchovávat neustále v chladu.

Na pařížské rohlíčky je také možné koupit speciální formičky a jejich příprava je pak jednodušší.