Pařížské rohlíčky recept

Pařížské rohlíčky recept
Pařížské rohlíčky recept


Recept na pravé pařížské rohlíčky, které za žádnou cenu nemůžeme na vánoční svátky vynechat. Příprava je trochu složitější, výsledek stojí za to. Těsto a krém je na cca 40 pařížských rohlíčků.

INGREDIENCE NA CCA 40 KUSŮ:

  • 1 vejce

  • 100 g vlašských ořechů

  • 100 g cukru moučka

  • 20 g hladké mouky

  • KRÉM:
  • 2 vejce

  • 80 g cukr krystal

  • 20 g kakaa

  • 1 vanilkový cukr

  • 160 g změklého másla

  • NA OZDOBU:
  • koupená čokoládová poleva

ROHLÍČKY:

  • Vlašské ořechy rozmixujeme v mixéru najemno.Mixované vlašské ořechy
  • Rozmixované ořechy přendáme do misky a přidáme 1 vejce, cukr moučka, hladkou mouku a vše důkladně promícháme.Nejlepší pařížské rohlíčky recept
  • Pomocí cukrářského pytlíku nebo zdobičky tvoříme na pečící papír rohlíčky. (Musíme nechat místo okolo, rohlíčky se rozjedou do strany).Pařížské rohlíčky recept s čokoládovou polevou
  • Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 15 minut. Po upečení rohlíčky přendáme z plechu na talíř.Těsto na pařížské rohlíčky recept

KRÉM:

  • Nad mírně vařící vodou v hrnci ručně vyšleháme v misce v krém 2 vejce, 80 g cukru krystal, 20 g kakaa a 1 vanilkový cukr.Čokoláda ve vodní lázni recept
  • Až krém trochu vychladne tak do něj ručně zašleháme 180 g změklého másla. Poté dáme krém vychladit do ledničky.Krém na pařížské rohlíčky recept
  • Vychladlý krém nanášíme na rohlíčky a poté je dáme opět vychladit do ledničky.Zdobení rohlíčků návod recept
  • Po vychlazení rohlíčky s krémem namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy.Polomáčené cukroví recept

Tipy:

Při nanášení vychlazeného krému na pařížské rohlíčky musíme pracovat rychle, protože jinak začne téct. Poté je dáme opět hned vychladit.

Pařížské rohlíčky je nutné díky krému uchovávat neustále v chladu.

Na pařížské rohlíčky je také možné koupit speciální formičky a jejich příprava je pak jednodušší.

Video receptu