Recept na pravé pařížské rohlíčky, které za žádnou cenu nemůžeme na vánoční svátky vynechat. Příprava je trochu složitější, výsledek stojí za to. Těsto a krém je na cca 40 pařížských rohlíčků.
INGREDIENCE NA CCA 40 KUSŮ:
1 vejce
100 g vlašských ořechů
100 g cukru moučka
20 g hladké mouky
- KRÉM:
2 vejce
80 g cukr krystal
20 g kakaa
1 vanilkový cukr
160 g změklého másla
- NA OZDOBU:
koupená čokoládová poleva
ROHLÍČKY:
- Vlašské ořechy rozmixujeme v mixéru najemno.
- Rozmixované ořechy přendáme do misky a přidáme 1 vejce, cukr moučka, hladkou mouku a vše důkladně promícháme.
- Pomocí cukrářského pytlíku nebo zdobičky tvoříme na pečící papír rohlíčky. (Musíme nechat místo okolo, rohlíčky se rozjedou do strany).
- Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 15 minut. Po upečení rohlíčky přendáme z plechu na talíř.
KRÉM:
- Nad mírně vařící vodou v hrnci ručně vyšleháme v misce v krém 2 vejce, 80 g cukru krystal, 20 g kakaa a 1 vanilkový cukr.
- Až krém trochu vychladne tak do něj ručně zašleháme 180 g změklého másla. Poté dáme krém vychladit do ledničky.
- Vychladlý krém nanášíme na rohlíčky a poté je dáme opět vychladit do ledničky.
- Po vychlazení rohlíčky s krémem namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy.
Tipy:
Při nanášení vychlazeného krému na pařížské rohlíčky musíme pracovat rychle, protože jinak začne téct. Poté je dáme opět hned vychladit.
Pařížské rohlíčky je nutné díky krému uchovávat neustále v chladu.
Video receptuNa pařížské rohlíčky je také možné koupit speciální formičky a jejich příprava je pak jednodušší.