Vepřový řízek Ondráš recept

Vepřový řízek Ondráš recept



Vyzkoušejte vepřový řízek Ondráš podle našeho receptu, což je v podstatě vepřové maso smažené v bramboráku. Tu chuť si prostě zamiluje každý. Dobře ochucené bramborákové těsto a vepřové maso se k sobě ideálně hodí.

Přehrát videorecept vepřový řízek Ondráš

Ingredience:

  • 1,2 kg brambor

  • 4 stroužky česneku

  • 2 vejce

  • 1 lžička soli

  • 1 lžíce majoránky

  • pepř

  • 2 – 3 lžíce hladké mouky

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 5 menších vepřových řízků (kýta)

Postup:

  • Na jemném struhadle nastrouháme všechny brambory a 4 stroužky česneku. Pokud brambory budou hodně vodnaté a pustí vodu, tak jí vymačkáme a slijeme.Strouhání brambor
  • K bramborám přidáme 2 vejce, 1 lžičku soli, 1 lžíci majoránky, trochu pepře, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky celého kmínu a popřípadě ještě trochu mouky aby bylo pěkné těsto – ani ne moc řídké a ani né moc husté (záleží na vodnatosti brambor).Těsto na Ondráš
  • Maso jemně naklepeme.
  • Na nepřilnavou pánev dáme na rozpálený olej těsto, na něj položíme plátek masa a zalijeme opět těstem. Po chvilce smažení otočíme. Tímto způsobem smažíme všechny řízky v těstíčku.Smažení řízek OndrášSmažený Ondráš

Tipy:

Řízek Ondráš podáváme například s bramborovou kaší nebo bramborem. Jako přílohu můžeme také použít kysané zelí.

Množství mouky přidané do těsta je pokaždé jiné, protože záleží na vodnatosti brambor. Proto je v receptu uvedené pouze přibližné množství hladké mouky.

Při naklepávání masa používáme igelitový sáček který přes maso dáme. Díky tomu nebude šťáva ze syrového masa stříkat všude po kuchyni.

Přehrát recept jako video:
video