
Pokud přemýšlíte co z dýně, tak dýňové placičky jsou ideální volba. V létě když mají zahrádkáři dýně, je tento recept velice oblíbený. Chce to jen trochu více síly na nastrouhání dýně na struhadle, ale to určitě zvládnete.
Ingredience:
dýně hokaido 300 g
brambory 200 g
4 stroužky prolisovaného česneku
pepř
1 lžička soli
1 lžíce majoránky
2 vejce
1 lžíci hladké mouky
olej
- PŘÍLOHA:
tatarka, kečup, dip, chilli omáčka…
Postup:
- Pomocí nože nebo škrabky z povrchu dýně odstraníme nečisté části. Hokaido dýně se loupat nemusí. Po rozkrojení z dýně lžící odstraníme vnitřek se semínky.
- Očištěnou dýni a oškrábané brambory na struhadle nastrouháme najemno.
- Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku, pepř, 1 menší lžičku soli, 1 lžíci majoránky, 2 vejce, 1 lžíci hladké mouky a směs důkladně promícháme.
- Připravenou směs smažíme jako malé placičky na pánvi z obou stran na oleji.
- Podáváme s tatarkou kečupem nebo pikantní omáčkou.
Tipy:
Smažené dýňové placky odkládáme na papírový ubrousek aby odsál přebytečný tuk.
Dýňové placky lze připravovat i v troubě na pečícím papíru, ale jsou po upečení o něco sušší.
Video receptuKaždá dýně obsahuje jiný poměr vody a tudíž je poměr mouky pouze přibližný. Může se stát že bude zapotřebí mouky více nebo méně.