Květák v pivním těstíčku jsou malé pozvolna smažené kousky květáku a díky tomu se nemusí převařovat. Jako přílohu podáváme například pikantní dip.
Ingredience:
250 ml piva
2 vejce
1 menší lžička soli
200 g polohrubé mouky
květák
olej
pikantní dip
petrželka
Postup:
- Na těstíčko smícháme 250 ml piva, 2 vejce, 1 menší lžičku soli, 250 g polohrubé mouky. Vše důkladně rozmícháme metličkou.
- Ve směsi obalíme nakrájený květák na malé kousky.
- Smažíme pozvolna na pánvi ve vyšší vrstvě oleje a během smažení květák otáčíme. Poté ihned podáváme.
Tipy:
Na talíři můžeme květák ještě dozdobit nakrájenou petrželkou.
Smažený květák podáváme s tatarskou omáčkou, kečupem nebo pikantním dipem.
Video receptuPokud smažíme květák opravdu pozvolna, tak není zapotřebí ho předvařit.