Křupavý květák v pivním těstíčku recept

Křupavý květák v pivním těstíčku recept
Křupavý květák v pivním těstíčku recept


Květák v pivním těstíčku jsou malé pozvolna smažené kousky květáku a díky tomu se nemusí převařovat. Jako přílohu podáváme například pikantní dip.

Ingredience:

  • 250 ml piva

  • 2 vejce

  • 1 menší lžička soli

  • 200 g polohrubé mouky

  • květák

  • olej

  • pikantní dip

  • petrželka

Postup:

  • Na těstíčko smícháme 250 ml piva, 2 vejce, 1 menší lžičku soli, 250 g polohrubé mouky. Vše důkladně rozmícháme metličkou.Květák v těstíčku recept
  • Ve směsi obalíme nakrájený květák na malé kousky.Obalovaný smažený květák recept
  • Smažíme pozvolna na pánvi ve vyšší vrstvě oleje a během smažení květák otáčíme. Poté ihned podáváme.Smažený květák recept

Tipy:

Na talíři můžeme květák ještě dozdobit nakrájenou petrželkou.

Smažený květák podáváme s tatarskou omáčkou, kečupem nebo pikantním dipem.

Pokud smažíme květák opravdu pozvolna, tak není zapotřebí ho předvařit.

Video receptu