Recept na výborné špagety s mletým masem které si určitě oblíbíte. Recept je připravený z čerstvých rajčat a díky tomu chutná perfektně. Chuťově to nejde vůbec srovnat s kečupem nebo podobnými náhražkami zeleniny. Na posypání můžeme použit například parmezán a ten dodá pokrmu další chutě.
Ingredience:
1 cibule
6 rajčat
3 česneky
0,5 kg hovězí nebo vepřové mleté maso – nebo mix
1 bujón
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička sušené bazalky
1 lžička sušeného oregana
pepř
1 lžíce sójové omáčky
1 plechovka krájených rajčat
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce cukr krystal
Postup:
- Začneme tím že nakrájíme cibuli, česnek a rajčata na kostičky.
- Na oleji zpěníme cibuli a poté přidáme mleté maso. Když je mleté maso osmažené, tak přidáme nakrájenou zeleninu (rajčata a česnek), hovězí bujón a lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku sušené bazalky, 1 lžičku sušeného oregana, pepř, 1 lžíci sójové omáčky, plechovku krájených rajčat, 2 lžíce sladké chilli omáčky a vaříme pod pokličkou doměkka. Omáčka během vaření krásně zhoustne.
- Když je maso měkké a omáčka má správnou hustou konzistenci tak před koncem přidáme lžíci cukru, popřípadě dosolíme. V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Můžeme použít buď klasické špagety nebo i jiný tvar těstovin.
- Na talíř dáme těstoviny a na ně omáčku s masem. Posypeme aromatickým krouhaným sýrem. Na ozdobu můžeme použít bylinky například petrželku.
Tipy:
Použijeme-li při vaření špaget do omáčky čerstvá rajčata, chuť bude mnohem lepší než z kečupu.
Do omáčky na špagety můžeme přidat koření podle vlastní chutí například oregano nebo tymián či bazalku.
Video receptuPokud chceme použít na špagety výrazný sýr, sáhneme například po čedaru nebo parmezánu.