
Bramborové langoše jsou mnohem jednodušší na přípravu, než klasické langoše kde musíte ohlídat kynutí. U bramborových langošů starost o složité kynutí odpadá. Máte je tak připravené raz dva.
Ingredience:
450 g brambor
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
sůl
230 g hrubé mouky
olej
česnek
kečup
strouhaný sýr
Postup:
- 450 g den předem vařených brambor nastrouháme najemno.
- Přidáme 1 vejce, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, sůl, 230 g hrubé mouky. Vypracujeme těsto které dáme na 30 minut do ledničky.
- Poté pracovní desku posypeme moukou a těsto rozválíme na placku 1 centimetr. Pomocí hrnku vykrojíme placičky.
- Placičky smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě oleje.
- Smažené placičky potřeme prolisovaným česnekem, potřeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
Tipy:
Kromě kečupu můžeme placičky potřít například i tatarskou omáčkou.
Vyzkoušejte také recept na lahodné kynuté stánkové langoše.
Video receptuNa smažení je nejlepší řepkový nebo slunečnicový olej.