
Recept na vepřový bůček pečený společně s bramborami a díky tomu je příprava opravdu jednoduchá. Vepřový bůček lahodné jídlo z jednoho pekáče.
Ingredience:
200 ml vody
2 cibule
3 stroužky česneku
vepřový bůček
sůl
mletý černý pepř
kmín celý
brambory
Postup:
- Do pekáče nalijeme 200 ml vody, přidáme 2 cibule nakrájené na proužky, 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno. Nahoru přidáme plátky vepřového bůčku které osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem.
- Na bůček dáme nakrájené oloupané brambory, které osolíme a posypeme celým kmínem.
- Pečeme přikryté alobalem v předehřáté troubě na 220 stupňů Celsia asi 2 hodiny.
- Poté dopékáme ještě bez přikrytí 15 minut.
Tipy:
Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.
Při servírování brambory posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Video receptuDo receptu byly použity brambory varného typu A.