Dýňové bonbóny - kandovaná dýně recept

Dýňové bonbóny – kandovaná dýně recept



Dýňové bonbóny neboli kandovaná dýně se hodí nejen jako mňamka na zakousnutí ale i při pečení. Děti tento druh bonbonů doslova milují. Sušení dýně může být zdlouhavé, výsledek ale určitě stojí za to.

Ingredience:

  • 900 g dýně hokaido tvrdá část (bez semínek)

  • moučkový cukr na posypání

  • NÁLEV 1:
  • 1 litr vody

  • 50 ml octa (klasický ocet 8%)

  • NÁLEV 2:
  • 800 ml vody

  • 700 g cukru krystal

Postup:

  • Dýni hokaido oloupeme a vyndáme lžící měkký střed se semínky.Vydloubání dýně recept
  • Tvrdou část dýně hokaido nakrájíme na kostičky cca 1 x 2 cm.Recepty z dýně
  • Dýni přendáme do mísy a přilijeme 1 litr vody a 50 ml octa. Promícháme. Takto naloženou dýni necháme 24 hodin.Naložená dýně v octu
  • Druhý den v hrnci přivedeme k varu 800 ml čisté vody a 700 g cukru krystal.Kandování ovoce v cukru recept a návod
  • Když začne voda vařit, tak přidáme scezenou dýni a vaříme pozvolna podle velikosti kostiček cca 17 minut. Dýně musí být vařená do sklovata ale nerozvařená.
    Poté necháme v nálevu dýni zchladnout a necháme 2 dny v chladu.
    Vařená dýně recept
  • Po 2 dnech dýni scedíme, necháme okapat a rozložíme do sušičky ovoce nebo na pečící papír na plech do trouby. Sušíme v pootevřené troubě na 55 stupňů několik hodin (podle velikosti kostiček). Pozn: nám sušení v troubě trvalo cca 6 hodin.Sušené kousky dýně v troubě recept
  • Po vychladnutí kousky posypeme moučkovým cukrem a promícháme. Skladujeme v uzavřené sklenici bez přístupu vlhkosti.Kandovaná dýně v troubě recept

Tipy:

Každý druh dýně je jinak tvrdý (hokaido, špagetová, máslová dýně…) a vaří se jinak dlouho. Některé druhy stačí povařit pár minut a jiné se vaří déle.

Toto je základní recept na kandování dýně pro rychlou spotřebu. Aby vydržela uskladněná dlouho, musela by se v cukru marinovat opakovaně a delší dobu.

Dýně na kandování nesmí být nahnilá ani jinak poškozená.