Těstoviny se slaninou, smetanou a parmazánem recept

Těstoviny se slaninou, smetanou a parmazánem recept



Sýr parmazán s těstovinami je vynikající kombinace. Když k tomu přidáme ještě čerstvou anglickou slaninu a smetanu, máme ideální recept na světě. Rychlá příprava receptu je velkou výhodou.

Přehrát videorecept těstopviny s parmazánem

Ingredience:

  • 2 stroužky česneku

  • 200 g anglické slaniny vcelku

  • olej

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 1/2 lžičky sušeného oregána

  • 200 g smetany na vaření

  • 50 g parmazánu

  • 250 g těstovin

  • pepř

Postup:

  • Česneky nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na kostičky.Česnek s anglickou slaninou
  • Slaninu orestujeme na oleji, poté přidáme lžíci sójové omáčky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a 1/2 lžičky sušeného oregana, pepř, smetanu na vaření, nakrájený česnek, nastrouhaný parmazán a několik minut vaříme až omáčka zhoustne.Smetana s parmazánem
  • 250 g těstovin uvaříme podle návodu na obalu doměkka.
  • Těstoviny promícháme s omáčkou a můžeme podávat.Těstoviny s parmezánem
  • Na ozdobu můžeme použít pepř a jemné hoblinky parmazánu, nebo krájené bylinky.Smetanové těstoviny recept

Tipy:

Těstoviny je lepší používat s vroubky a ne hladké, aby na nich omáčka pěkně držela.

Parmazán je hodně slaný sýr a proto těstoviny raději solíme méně a dochutíme až po promíchání.

Těstoviny se sýrem se nikdy nevaří dopředu a podávají se ihned po uvaření.

Přehrát recept jako video:
video