
Sýr parmazán s těstovinami je vynikající kombinace. Když k tomu přidáme ještě čerstvou anglickou slaninu a smetanu, máme ideální recept na světě. Rychlá příprava receptu je velkou výhodou.
Ingredience:
2 stroužky česneku
200 g anglické slaniny vcelku
olej
1 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušeného oregána
200 g smetany na vaření
50 g parmazánu
250 g těstovin
pepř
Postup:
- Česneky nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na kostičky.
- Slaninu orestujeme na oleji, poté přidáme lžíci sójové omáčky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu a 1/2 lžičky sušeného oregana, pepř, smetanu na vaření, nakrájený česnek, nastrouhaný parmazán a několik minut vaříme až omáčka zhoustne.
- 250 g těstovin uvaříme podle návodu na obalu doměkka.
- Těstoviny promícháme s omáčkou a můžeme podávat.
- Na ozdobu můžeme použít pepř a jemné hoblinky parmazánu, nebo krájené bylinky.
Tipy:
Těstoviny je lepší používat s vroubky a ne hladké, aby na nich omáčka pěkně držela.
Parmazán je hodně slaný sýr a proto těstoviny raději solíme méně a dochutíme až po promíchání.
Video receptuTěstoviny se sýrem se nikdy nevaří dopředu a podávají se ihned po uvaření.