
Klasické karbanátky zná každý. Vyzkoušejte recept na celerové karbanátky s šunkou a uzeným sýrem, které si zamilujete. Díky celeru mají úžasnou chuť. Obzvláště v létě kdy mají zahrádkáři celer ze zahrádky, je tento recept velice oblíbený. Celerové karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Ingredience:
2 lahůdkové cibulky
100 g plátkové šunky
300 g celeru
160 g uzeného sýra
3 vejce
sůl
pepř
2 plné lžíce hladké mouky
2 plné lžíce strouhanky
strouhanka na obalení
olej
PŘÍLOHA: vařené brambory
Postup:
- Nakrájíme lahůdkovou cibulku a 100 g šunky.
- Šunku a cibulku dáme do mísy, přidáme 300 g najemno nastrouhaného celeru, 160 g nahrubo nastrouhaného uzeného sýra, 3 vejce, 1/2 lžičky soli, pepř, 2 plné lžíce hladké mouky, 2 plné lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme.
- Ze směsi tvoříme stejně velké karbanátky které obalujeme ve strouhance.
- Karbanátky smažíme z obou stran na oleji.
Tipy:
Těsto musí mít takovou konzistenci, aby z něj šel vytvořit karbanátek a nerozpadal se.
K celerovým karbanátkům se hodí tatarská omáčka nebo kečup.
Karbanátky po smažení odkládejte na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.