Knedlík s cibulkou, slaninou, houbami a zelím recept

Knedlík s cibulkou, slaninou, houbami a zelím recept
Knedlík s cibulkou, slaninou, houbami a zelím recept


Když vám zbyde navíc bramborový knedlík od oběda, můžete k němu uvařit cibulku se slaninou a houbami a podávat s kysaným zelím. Jídlo rychlé na přípravu a chuťově dobré.

Ingredience:

  • 2 větší cibule

  • 2 česneky

  • 200 g anglické slaniny

  • 300 g balení hlívy ústřičné

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • sůl

  • pepř

  • PŘÍLOHA:
  • bramborový knedlík a kysané zelí

Postup:

  • Nakrájíme cibule, česneky, anglickou slaninu a houby.Krájená zelenina a houby
  • Cibuli zesklovatíme na oleji na pánvi. Poté přidáme anglickou slaninu, česnek a nakrájené houby a smažíme. Během smažení přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíci sojové omáčky a dosolíme (podle slavnosti uzeného) a smažíme dokud není houba měkká.Smaženice recept
  • Jako přílohu k masové směsi s houbami dáme bramborový knedlík a kysané zelí.Knedlík s cibulkou recept

Tipy:

Hlíva ústřičná, se dá koupit po celý rok v supermarketu. Takže si tento pokrm klidně uvaříte celoročně.

Místo hlívy ústřičné můžeme samozřejmě použít i jiné oblíbené druhy hub. Obzvláště v letních měsících.

Pokud je houba tvrdší, můžeme ji při smažení podlít trochou vody a podusit až změkne.

Video receptu