Když vám zbyde navíc bramborový knedlík od oběda, můžete k němu uvařit cibulku se slaninou a houbami a podávat s kysaným zelím. Jídlo rychlé na přípravu a chuťově dobré.
Ingredience:
2 větší cibule
2 česneky
200 g anglické slaniny
300 g balení hlívy ústřičné
olej
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
- PŘÍLOHA:
bramborový knedlík a kysané zelí
Postup:
- Nakrájíme cibule, česneky, anglickou slaninu a houby.
- Cibuli zesklovatíme na oleji na pánvi. Poté přidáme anglickou slaninu, česnek a nakrájené houby a smažíme. Během smažení přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíci sojové omáčky a dosolíme (podle slavnosti uzeného) a smažíme dokud není houba měkká.
- Jako přílohu k masové směsi s houbami dáme bramborový knedlík a kysané zelí.
Tipy:
Hlíva ústřičná, se dá koupit po celý rok v supermarketu. Takže si tento pokrm klidně uvaříte celoročně.
Místo hlívy ústřičné můžeme samozřejmě použít i jiné oblíbené druhy hub. Obzvláště v letních měsících.
Video receptuPokud je houba tvrdší, můžeme ji při smažení podlít trochou vody a podusit až změkne.