Hovězí na slanině recept

Hovězí na slanině recept
Hovězí na slanině recept


Hovězí na slanině je recept, který chutná mnohem lépe než klasický hovězí guláš. Proto je mezi lidmi toto jídlo stále tak oblíbené.

Ingredience:

  • vepřové sádlo

  • 350 g cibule

  • 200 g anglické slaniny

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 750 g hovězího masa (např. kližka, krk)

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • mletý černý pepř

  • sůl

  • 3 kuličky nového koření

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 2 bobkové listy

  • hovězí vývar

  • knedlík

Postup:

  • V hrnci rozpustíme kousek sádla a na něm osmažíme hodně do tmavé barvy 350 g nakrájené cibule.Restovaná cibule na sádle
  • Poté přidáme 200 g nakrájené anglické slaniny na malé kostičky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 750 g hovězího masa (např. kližka, krk…) maso zprudka zatáhneme.Dušené hovězí maso
  • Pak přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, mletý černý pepř, sůl, 3 kuličky nového koření, 1 lžíci sójové omáčky, 2 bobkové listy, přilijeme hovězí vývar nebo vodu (maso nesmí být úplně potopené).Hovězí guláš recept
  • Maso podléváme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka klidně 2 hodiny. Poté podáváme s kynutým knedlíkem.Hovězí na hořčici recept

Tipy:

Při servírování přidáme na maso kolečka cibule.

Vyzkoušejte recept na vynikající kynuté knedlíky.

Hovězí na slanině můžeme podávat také s vynikajícím bramborovým knedlíkem.

Video receptu