Hovězí na slanině je recept, který chutná mnohem lépe než klasický hovězí guláš. Proto je mezi lidmi toto jídlo stále tak oblíbené.
Ingredience:
vepřové sádlo
350 g cibule
200 g anglické slaniny
1/2 lžičky drceného kmínu
750 g hovězího masa (např. kližka, krk)
1 lžíce plnotučné hořčice
mletý černý pepř
sůl
3 kuličky nového koření
1 lžíce sójové omáčky
2 bobkové listy
hovězí vývar
knedlík
Postup:
- V hrnci rozpustíme kousek sádla a na něm osmažíme hodně do tmavé barvy 350 g nakrájené cibule.
- Poté přidáme 200 g nakrájené anglické slaniny na malé kostičky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 750 g hovězího masa (např. kližka, krk…) maso zprudka zatáhneme.
- Pak přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, mletý černý pepř, sůl, 3 kuličky nového koření, 1 lžíci sójové omáčky, 2 bobkové listy, přilijeme hovězí vývar nebo vodu (maso nesmí být úplně potopené).
- Maso podléváme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka klidně 2 hodiny. Poté podáváme s kynutým knedlíkem.
Tipy:
Při servírování přidáme na maso kolečka cibule.
Vyzkoušejte recept na vynikající kynuté knedlíky.
Video receptuHovězí na slanině můžeme podávat také s vynikajícím bramborovým knedlíkem.