Vídeňský bramborový salát recept

Vídeňský bramborový salát recept
Vídeňský bramborový salát recept


Pokud hledáte alternativu klasického bramborového salátu který známe v Česku, tak zkuste vídeňský bramborový salát. Je ideální například ke karbanátkům nebo řízkům.

Ingredience:

  • 700 g vařených brambor (varný typ A)

  • 1 malá červená cibule

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžíce slunečnicového oleje

  • 1 lžíce octa 8%

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 100 ml hovězího vývaru

Postup:

  • Vařené, oloupané a ještě vlažné brambory nakrájíme na kostičky. Malou červenou cibuli nakrájíme na větší kousky a přidáme k bramborám.Bramborový salát recept
  • ZÁLIVKA: Smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci octa a 1 lžíci plnotučné hořčice.Zálivka na bramborový salát recept
  • Brambory s cibulí osolíme a opepříme, přidáme zálivku, 100 ml horkého hovězího vývaru a vše opatrně promícháme.Víneňský bramborový salát se zálivkou recept

Tipy:

Vídeňský bramborový salát nikdy nepřipravujeme dopředu, ale děláme ho vždy čerstvý a ihned servírujeme.

Vídeňský bramborový salát při podávání posypeme nakrájenou petrželkou.

Do bramborového salátu jsou jednoznačně nejvhodnější brambory varného typu A. Drží pohromadě a nerozvaří se.

Video receptu