
Pokud hledáte alternativu klasického bramborového salátu který známe v Česku, tak zkuste vídeňský bramborový salát. Je ideální například ke karbanátkům nebo řízkům.
Ingredience:
700 g vařených brambor (varný typ A)
1 malá červená cibule
sůl
pepř
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce octa 8%
1 lžíce plnotučné hořčice
100 ml hovězího vývaru
Postup:
- Vařené, oloupané a ještě vlažné brambory nakrájíme na kostičky. Malou červenou cibuli nakrájíme na větší kousky a přidáme k bramborám.
- ZÁLIVKA: Smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci octa a 1 lžíci plnotučné hořčice.
- Brambory s cibulí osolíme a opepříme, přidáme zálivku, 100 ml horkého hovězího vývaru a vše opatrně promícháme.
Tipy:
Vídeňský bramborový salát nikdy nepřipravujeme dopředu, ale děláme ho vždy čerstvý a ihned servírujeme.
Vídeňský bramborový salát při podávání posypeme nakrájenou petrželkou.
Video receptuDo bramborového salátu jsou jednoznačně nejvhodnější brambory varného typu A. Drží pohromadě a nerozvaří se.