Lahodná příprava vepřového bůčku v hořčičné omáčce. Jako příloha jsou ideální vařené těstoviny. Do tohoto skvělého receptu se hodí spíše libovější bůček.
Ingredience:
1 cibule
800 g vepřového libového bůčku
sůl
pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka
olej
1 litr vývaru
1/2 lžičky drceného kmínu
3 kuličky jalovce
těstoviny
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno. Bůček nakrájíme na plátky.
- Bůček osolíme a opepříme a z horní strany potřeme hořčicí.
- Bůček z obou stran obalíme v hladké mouce.
- Bůček osmažíme z obou stran na oleji na pánvi a poté ho dáme stranou.
- Na výpeku osmažíme cibuli.
- Přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky, 1 lžíci plnotučné hořčice a ještě 1 minutu orestujeme.
- Cibuli přendáme do hrnce, zalijeme vývarem a metličkou důkladně rozmícháme.
- Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 3 kuličky jalovce a přivedeme k varu. Vložíme zpět maso a vaříme od bodu varu pod poklicí přibližně 1 hodinu maso doměkka. Když je maso měkké, tak omáčku popřípadě dosolíme a podáváme s těstovinami.
Tipy:
Kromě těstovin můžeme bůček podávat s kynutým knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Pro pikantnější chuť můžeme přidat i malou lžičku dijonské hořčice.
Video receptuVyzkoušejte také recept na lahodný marinovaný pomalu pečený bůček.