Bůček v hořčičné omáčce recept

Bůček na hořčici recept


Lahodná příprava vepřového bůčku v hořčičné omáčce. Jako příloha jsou ideální vařené těstoviny. Do tohoto skvělého receptu se hodí spíše libovější bůček.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 800 g vepřového libového bůčku

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • olej

  • 1 litr vývaru

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 3 kuličky jalovce

  • těstoviny

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno. Bůček nakrájíme na plátky.Bůček s cibulí recept
  • Bůček osolíme a opepříme a z horní strany potřeme hořčicí.Bůček s hořčicí recept
  • Bůček z obou stran obalíme v hladké mouce.Restovaný bůček v mouce recept
  • Bůček osmažíme z obou stran na oleji na pánvi a poté ho dáme stranou.Smažený bůček na pánvi recept
  • Na výpeku osmažíme cibuli.Smažená cibule recept
  • Přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky, 1 lžíci plnotučné hořčice a ještě 1 minutu orestujeme.Světlá jíška recept
  • Cibuli přendáme do hrnce, zalijeme vývarem a metličkou důkladně rozmícháme.Vaření bůček recept
  • Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 3 kuličky jalovce a přivedeme k varu. Vložíme zpět maso a vaříme od bodu varu pod poklicí přibližně 1 hodinu maso doměkka. Když je maso měkké, tak omáčku popřípadě dosolíme a podáváme s těstovinami.Bůček na hořčici recept

Tipy:

Kromě těstovin můžeme bůček podávat s kynutým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Pro pikantnější chuť můžeme přidat i malou lžičku dijonské hořčice.

Vyzkoušejte také recept na lahodný marinovaný pomalu pečený bůček.

Video receptu