Bramborová pomazánka recept

Bramborová pomazánka recept
Bramborová pomazánka recept


Lahodná bramborová pomazánka podle tohoto receptu se hodí nejen na chlebíčky, ale i jako předkrm s čerstvým pečivem. Recept připravíte velice snadno.

Ingredience:

  • 450 g vařených brambor

  • 3 vařená vejce natvrdo

  • 2 kyselé okurky

  • 1 cibule

  • sůl

  • pepř

  • 1 až 2 lžičky plnotučné hořčice

  • 3 lžíce majonézy

  • 3 lžíce kyselého láku z okurek

  • bagetka

  • pažitka

Postup:

  • Nahrubo nastrouháme 450 g vařených brambor, 3 vařená vejce natvrdo a 2 kyselé okurky.Vajíčková pomazánka recept
  • 1 menší cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k nastrouhaným ingrediencím.
    Pomazánka na chlebíčky recept
  • Přidáme sůl, mletý pepř, 2 lžičky plnotučné hořčice, 3 lžíce majonézy, 3 lžíce láku z kyselých okurek a vše důkladně promícháme.Bramborový salát recept
  • Pomazánku mažeme na plátky pečiva a ještě posypeme pažitkou.Bramborová pomazánka na chlebíčky recept

Tipy:

Pro méně tučnou variantu pomazánky můžeme použít místo majonézy bílý jogurt.

Vejce natvrdo vaříme přesně 10 minut od bodu varu.

Bagetku můžeme před podáváním lehce opéct na pánvi na másle nebo v toustovači.

Video receptu