Lahodná bramborová pomazánka podle tohoto receptu se hodí nejen na chlebíčky, ale i jako předkrm s čerstvým pečivem. Recept připravíte velice snadno.
Ingredience:
450 g vařených brambor
3 vařená vejce natvrdo
2 kyselé okurky
1 cibule
sůl
pepř
1 až 2 lžičky plnotučné hořčice
3 lžíce majonézy
3 lžíce kyselého láku z okurek
bagetka
pažitka
Postup:
- Nahrubo nastrouháme 450 g vařených brambor, 3 vařená vejce natvrdo a 2 kyselé okurky.
- 1 menší cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k nastrouhaným ingrediencím.
- Přidáme sůl, mletý pepř, 2 lžičky plnotučné hořčice, 3 lžíce majonézy, 3 lžíce láku z kyselých okurek a vše důkladně promícháme.
- Pomazánku mažeme na plátky pečiva a ještě posypeme pažitkou.
Tipy:
Pro méně tučnou variantu pomazánky můžeme použít místo majonézy bílý jogurt.
Vejce natvrdo vaříme přesně 10 minut od bodu varu.
Video receptuBagetku můžeme před podáváním lehce opéct na pánvi na másle nebo v toustovači.