Plněné brambory slaninou s žampiony a čedarem

Plněné brambory slaninou s žampiony a čedarem



Brambory lze uvařit nejen jako přílohu k pokrmům, ale i plněné směsí z žampionů, anglické slaniny se sýrem čedar jako hlavní chod. Nejlépe chutnají ihned po vyndání z trouby ještě za tepla. S pikantní omáčkou chutnají skvěle.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 3 žampiony

  • 150 g anglické slaniny

  • 100 g sýr čedar

  • sůl

  • pepř

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1/4 kapie

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 1/2 lžičky oregana

  • 5 větších brambor

Postup:

  • Nadrobno nakrájíme cibuli a stroužek česneku. Přidáme na malé kostičky nakrájené žampiony, anglickou slaninu, kousek kapie a sýr čedar. Osolíme, opepříme, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky sušeného oregána a vše promícháme.Pečená zelenina s brambory
  • Brambory vydlabeme pomocí vykrajovače aby se tam vešlo co nejvíce směsi.Vydlabané brambory
  • Brambory přendáme na pečící papír na plech a naplníme připravenou směsí.Plněné pečené brambory recept
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut. Po upečení ihned podáváme.Pečené brambory se slaninou v troubě

Tipy:

Pečené plněné brambory podáváme s pikantním dipem nebo kečupem či tatarskou omáčkou.

Před koncem pečení můžeme plněné brambory posypat strouhaným sýrem.

Pečící papír se před pečením nevymazává olejem.