Brambory lze uvařit nejen jako přílohu k pokrmům, ale i plněné směsí z žampionů, anglické slaniny se sýrem čedar jako hlavní chod. Nejlépe chutnají ihned po vyndání z trouby ještě za tepla. S pikantní omáčkou chutnají skvěle.
Ingredience:
1 cibule
1 stroužek česneku
3 žampiony
150 g anglické slaniny
100 g sýr čedar
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/4 kapie
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky oregana
5 větších brambor
Postup:
- Nadrobno nakrájíme cibuli a stroužek česneku. Přidáme na malé kostičky nakrájené žampiony, anglickou slaninu, kousek kapie a sýr čedar. Osolíme, opepříme, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky sušeného oregána a vše promícháme.
- Brambory vydlabeme pomocí vykrajovače aby se tam vešlo co nejvíce směsi.
- Brambory přendáme na pečící papír na plech a naplníme připravenou směsí.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut. Po upečení ihned podáváme.
Tipy:
Pečené plněné brambory podáváme s pikantním dipem nebo kečupem či tatarskou omáčkou.
Před koncem pečení můžeme plněné brambory posypat strouhaným sýrem.
Video receptuPečící papír se před pečením nevymazává olejem.