Zdravý zeleninový salát z brokolice s cizrnou, který navíc ještě fantastický chutná. Červená cibule a ocet dodávají salátu pikantnost a dobrou chuť. Nejlépe chutná salát po vychlazení.
Ingredience:
1 malá brokolice
2 lžíce sterilované cizrny
sůl
pepř
1 malá červená cibule
1 lžíce octa
2 lžíce olivového oleje
Postup:
- Malou brokolici nakrájíme na jednotlivé růžičky.
- Brokolice hodíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty. Poté ji v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Ke vychladlé brokolici přidáme 2 lžíce sterilované cizrny, sůl a pepř, nakrájenou malou červenou cibulku na proužky, 1 lžíci octa, 2 lžíce olivového oleje a vše promícháme.
Tipy:
Brokolicový salát je ideální jako předkrm, nebo jako příloha k jídlu.
Pokud nemáme červenou cibuli, tak můžeme do receptu použít bílou cibuli nebo lahůdkovou cibulku.
Video receptuKromě salátu můžeme z brokolice připravit také výbornou polévku.