Chutný klasický rajčatový salát, který se hodí nejlépe jako příloha k nejen masovým pokrmům. Příprava zabere jen chvíli a chuťově je vynikající. V létě salát po vychlazení v ledničce příjemně osvěží.
Ingredience:
1 střední cibule
380 g rajčat
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce octa (8%)
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
pepř
100 ml vody
1/2 lžičky plnotučné hořčice
kopr na ozdobu
Postup:
- Nakrájíme cibuli nadrobno a rajčata na kostičky.
- Nakrájenou cibuli a rajčata přendáme do misky, přidáme 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci octa, 1 lžíci olivového oleje, 1/2 lžičky soli, mletý pepř, 100 ml studené vody, 1/2 lžičky plnotučné hořčice a vše promícháme.
- Salát přendáme na servírovací misky a ozdobíme nakrájeným koprem.
Tipy:
Množství octa a cukru v receptu je pouze přibližné, protože každé rajče je jinak kyselé a sladké.
Někdo přidává do rajčatového salátu i na kostičky nakrájený balkánský sýr. Ten mu dodá další zajímavou chuť.
Video receptuNejlépe chutná rajčatový salát po vychlazení.