Myslivecké pečené karbanátky na houbách recept

Myslivecké pečené karbanátky na houbách recept



Myslivecké lahodné pečené karbanátky se nesmaží jako klasické karbanátky na pánvi na oleji, ale pečou se v pekáčku v troubě na houbách. V kombinaci s bramborem získáte vynikající oběd. Alternativa klasických karbanátků která určitě stojí za vyzkoušení.

Ingredience:

  • 500 g mleté maso mix

  • 3 stroužky prolisovaného česneku

  • 1 lžička soli

  • pepř

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 vejce

  • 2 lžíce strouhanky

  • 1 cibule

  • 1 rajče

  • houby žampiony, hlívu ústřičnou…

  • 2 bobkové listy

  • 4 kuličky jalovce nebo nového koření

  • kmín celý

  • 1 lžička sójové omáčky

Postup:

  • Důkladně promícháme 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix), 3 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžičku soli, pepř, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 vejce a 2 lžíce strouhanky. Po promíchání z masa tvarujeme karbanátky.
    Mleté maso
  • Do pekáčku nalijeme sklenici studené vody, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené rajče, nakrájené žampiony nebo jiné čerstvé houby na plátky, 2 bobkové listy a 4 kuličky jalovce, špetku kmínu a 1 lžičku sójové omáčky. Zelenina by měla být potopená vodou a na ní dáme karbanátky.
    Karbanátky na zelenině
  • Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 65 minut a pravidelně kontrolujeme aby se nevyvařila voda. Podáváme s vařeným bramborem posypaným sekanou petrželkou.
    Pečené karbanátky v troubě

Tipy:

Pečené karbanátky v troubě jsou mnohem méně mastnější než smažené na tuku na pánvi.

Do receptu můžeme použít buď čerstvé houby krájené na plátky a nebo sušené houby které předem namočíme ve vodě před vařením na několik hodin.

Karbanátky je nejlepší dělat z mixu hovězího a vepřového masa, chuťově je to tak zajímavější.