Červená čočka s vejcem

Červená čočka na kyselo s párkem a vejcem recept



Zkuste červenou čočku místo klasické čočky a budete mile překvapeni jak lahodně chutná. Červená čočka je jemnější a má trochu jinou chuť. Hlavní výhrou červené čočky je, že se nemusí předem namáčet.

Ingredience:

  • 1 stroužek česneku

  • 1 cibule

  • 5 nožiček párků

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 600 ml vody

  • 250 g červené čočky

  • sůl

  • pepř

  • 2 – 3 lžíce octa (podle chuti)

  • vejce

  • kyselá okurka

Postup:

  • Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno. Do párků uděláme šikmé zářezy.Párky s cibulí
  • Cibuli zesklovatíme na oleji, poté přidáme česnek, 1 lžíci hladké mouky, chvíli osmažíme a zalijeme vodou. Přidáme propláchnutou červenou čočku, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Vařená červená čočka
  • Když je čočka měkká a voda se téměř vyvařila, tak ji osolíme, opepříme a přidáme 2 až 3 lžíce octa podle chuti a vaříme už jen minutu až dvě.Přílohová čočka recept
  • Párky pozvolna osmažíme na oleji. Jelikož jsou naříznuté tak neprasknou a krásně se opečou.Párky na pánvi recept
  • Nakonec na pánvi na oleji osmažíme vejce které během smažení osolíme.Volská oka recept
  • Podáváme společně čočku s párkem a vajíčkem. Jako ozdobu můžeme použít nakrájenou petrželku a jako přílohu kyselou okurku.Recept čočka párek vejce

Tipy:

Čočka je jako všechny luštěniny velice zdravá a člověk by ji měl pravidelně konzumovat. Proto ji neváhejte zařadit do svého jídelníčku.

Červená čočka se předem nenamáčí a je rychle vařená. Oproti klasické čočce je ale spíše kašovitá a snadno se rozvaří.

Kromě červené čočky existuje ještě hnědá, zelená a černá čočka. Tak příště můžete zkusit nějaký recept z jiného druhu této luštěniny.