Okurkový svěží salát dokáže v létě příjemně ochladit a v zimě je to vynikající příloha k hlavním pokrmům. Příprava zabere jen chvilku. Nejlépe chutná salát po vychlazení.
Ingredience:
1 salátová okurka
1/2 lžičky soli
3 lžíce kvalitního bílého jogurtu
pepř mletý
1 lžíce krájeného kopru
1 velký stroužek česneku
Postup:
- Salátovou okurku nastrouháme na hrubém struhadle.
- Přidáme 1/2 lžičky soli, 3 plné lžíce bílého jogurtu, pepř, 1 lžíci nakrájeného kopru, prolisovaný česnek a vše důkladně promícháme.
Při servírování můžeme salát ozdobit plátky nakrájené okurky a posypat koprem.
Kdo má rád salát kyselejší, může do něj přidat zakysanou smetanu nebo pár kapek octa.
Video receptuOkurku hadovku pokud nemá tvrdou slupku nastrouháme neoloupanou.