Pro milovníky droždí je tu lahůdková drožďová polévka jemné chuti zahuštěná chlebem. Do polévky v letních měsících můžete klidně přidat lesní houby.
Ingredience:
2 mrkve
1 lahůdková cibulka
1 cibule
3 krajíce chleba
máslo
2 kostky droždí
1 lžička uzené papriky
1,25 l vývaru
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř
4 lžíce mraženého hrášku
3 prolisované stroužky česneku
1 vejce
Postup:
- Nakrájíme 2 mrkve, 1 lahůdkovou cibulku, 1 cibuli a 3 krajíce chleba.
- V hrnci na rozpuštěném másle zesklovatíme cibule.
- Poté přidáme rozdrobené droždí které necháme pozvolna rozpustit. Pak přidáme lžičku uzené papriky a po promíchání ihned zalijeme vývarem. Přidáme nakrájený chleba, 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř a vaříme od bodu varu 10 minut.
- Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
- Polévku přivedeme opět k varu a přidáme nakrájenou mrkev kterou vaříme doměkka.
- Když je mrkev měkká tak přidáme hrášek, 3 prolisované česneky, 1 rozkvedlané vejce a ještě krátce povaříme.
Tipy:
Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou.
Mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla.
Video receptuK drožďové polévce se klidně hodí osmažené chlebové krutony.