Holandský salát recept

Holandský salát recept
Holandský salát recept


Holandský salát doma připravený je ideální předkrm ke kterému se hodí čerstvé pečivo. Chuť šunky a dobrého sýra zaručuje lahodnost tohoto salátu. Proto je velice oblíbený.

Ingredience:

  • 4 vařená vejce natvrdo

  • 150 g plátkové šunky

  • 150 g sýr gouda vcelku

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • 150 g majonézy

  • sůl

  • pepř mletý

  • 1/2 lžičky cukru krupice

  • 1 lžička worcesterové omáčky

  • na ozdobu libeček, petržel, pažitka…

Postup:

  • 4 vejce zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme od bodu varu 10 minut.Vajíčkový salát recept
  • Studená oloupaná vejce nakrájíme na kostičky, nebo použijeme kráječ.Vajíčková pomazánka recept
  • Šunku a sýr goudu nakrájíme na nudličky a přidáme k vejcím.Pomazánka se sýrem a šunkou recept
  • Přidáme 2 lžíce citronové šťávy, 150 g majonézy, špetku soli, pepř mletý, 1/2 lžičky cukru krupice, 1 lžičku worcesterové omáčky a vše důkladně promícháme. Holandský salát je hotový.Holandský salát recept

Tipy:

Při servírování holandský salát ozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Vyzkoušejte také recept na lahodnou pomazánku “sloní žrádlo”.

Nejlepší příloha k tomuto salátu jsou domácí rohlíky nebo housky.

Video receptu