Holandský salát doma připravený je ideální předkrm ke kterému se hodí čerstvé pečivo. Chuť šunky a dobrého sýra zaručuje lahodnost tohoto salátu. Proto je velice oblíbený.
Ingredience:
4 vařená vejce natvrdo
150 g plátkové šunky
150 g sýr gouda vcelku
2 lžíce citronové šťávy
150 g majonézy
sůl
pepř mletý
1/2 lžičky cukru krupice
1 lžička worcesterové omáčky
na ozdobu libeček, petržel, pažitka…
Postup:
- 4 vejce zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme od bodu varu 10 minut.
- Studená oloupaná vejce nakrájíme na kostičky, nebo použijeme kráječ.
- Šunku a sýr goudu nakrájíme na nudličky a přidáme k vejcím.
- Přidáme 2 lžíce citronové šťávy, 150 g majonézy, špetku soli, pepř mletý, 1/2 lžičky cukru krupice, 1 lžičku worcesterové omáčky a vše důkladně promícháme. Holandský salát je hotový.
Tipy:
Při servírování holandský salát ozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Vyzkoušejte také recept na lahodnou pomazánku “sloní žrádlo”.
Video receptuNejlepší příloha k tomuto salátu jsou domácí rohlíky nebo housky.