Hovězí roštěná s rýží recept

Hovězí roštěná s rýží recept
Hovězí roštěná s rýží recept


Kdo by nemiloval roštěnky? Česká oblíbená klasika na nedělní oběd, která nikdy nezklame. Skvělá a dokonale vyladěná omáčka, to je hovězí roštěná. Nejčastěji podáváme roštěnky s rýží, lze ale jako přílohu použít i kynutý knedlík.

Ingredience:

  • 1 velká cibule

  • 0,6 kg hovězí roštěná

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • olej

  • 1 litr hovězího vývaru

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno.Cibule na prkénku
  • Maso jemně naklepeme paličkou z obou stran.Naklepání masa paličkou
  • Maso osolíme, opepříme, nakrojíme po okrajích aby se při smažení nekroutilo, potřeme z jedné strany plnotučnou hořčicí a z obou stran obalíme v hladké mouce.Hovězí roštěnky recepty
  • Maso osmažíme z obou stran na oleji na pánvi.Smažená hovězí roštěná na hořčici
  • Poté dáme maso stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli.Restovaná cibule do omáčky recept
  • Orestovanou cibuli i s olejem přendáme do hrnce, přidáme 1 lžíci hladké mouky, 1 větší lžičku plnotučné hořčice a ještě minutu restujeme.Cibule základ na omáčku recept
  • Pak cibuli zalijeme vývarem, vložíme zpět osmažené maso, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, trochu mletého pepře a vaříme pod poklicí doměkka. Nakonec omáčku popřípadě dosolíme.Hovězí omáčka s rýží recept
  • Podáváme s vařenou rýží.Roštěnky s rýží recept

Tipy:

Rýži při servírování posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Při vaření omáčku pravidelně mícháme aby se nezačala odspodu připalovat.

Pokud použijeme při naklepání masa paličkou igelitový sáček, nebude šťáva z masa stříkat všude po kuchyni.

Video receptu