Vyzkoušejte recept na vajíčkový salát ozvláštněný o uzené maso. Kombinace těchto dvou surovin vytváří jedinečnou chuť tohoto salátu který podáváme s pečivem. Oproti klasickému vajíčkovému salátu jsou zde ingredience na větší kousky.
Ingredience:
260 g uzeného masa
6 vajec
1 malá červená cibule
2 kyselé okurky
sůl (podle slanosti uzeného masa)
pepř
1 lžička plnotučné hořčice
150 ml majonézy
1 lžičku worcesterové omáčky
1 lžíce citronové šťávy
petržel nebo pažitka na ozdobu
Postup:
- Uzené maso vaříme ve vodě 25 minut. Poté ho vyndáme a necháme vychladnout.
- Vejce 6 ks, vaříme ve vodě od bodu varu přesně 10 minut. Poté je vyndáme a necháme vychladnout.
- Nadrobno nakrájíme 1 červenou cibuli a 2 kyselé okurky.
- Vařená oloupaná vejce a uzené maso nakrájíme na větší kousky.
- Přidáme sůl, mletý pepř, 1 lžičku plnotučné hořčice, 150 ml majonézy, 1 lžičku worcestrové omáčky, 1 lžíci citronové šťávy a vše promícháme. Poté ihned podáváme.
Tipy:
Vajíčkový salát podáváme s čerstvým pečivem, například rohlíkem nebo bagetkou.
Na talíři posypeme salát nakrájenou petrželkou nebo pažitkou a přidáme na ozdobu plátek citronu.
Video receptuVyzkoušejte také recept na vynikající vajíčkovou pomazánku.