Vajíčkový salát s uzeným masem recept

Vajíčkový salát s uzeným masem recept
Vajíčkový salát s uzeným masem recept


Vyzkoušejte recept na vajíčkový salát ozvláštněný o uzené maso. Kombinace těchto dvou surovin vytváří jedinečnou chuť tohoto salátu který podáváme s pečivem. Oproti klasickému vajíčkovému salátu jsou zde ingredience na větší kousky.

Ingredience:

  • 260 g uzeného masa

  • 6 vajec

  • 1 malá červená cibule

  • 2 kyselé okurky

  • sůl (podle slanosti uzeného masa)

  • pepř

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 150 ml majonézy

  • 1 lžičku worcesterové omáčky

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • petržel nebo pažitka na ozdobu

Postup:

  • Uzené maso vaříme ve vodě 25 minut. Poté ho vyndáme a necháme vychladnout. Uzené maso recepty
  • Vejce 6 ks, vaříme ve vodě od bodu varu přesně 10 minut. Poté je vyndáme a necháme vychladnout. Vaječná pomazánka recept
  • Nadrobno nakrájíme 1 červenou cibuli a 2 kyselé okurky. Cibule s okurkou na salát recept
  • Vařená oloupaná vejce a uzené maso nakrájíme na větší kousky.Uzené maso s vejci recept
  • Přidáme sůl, mletý pepř, 1 lžičku plnotučné hořčice, 150 ml majonézy, 1 lžičku worcestrové omáčky, 1 lžíci citronové šťávy a vše promícháme. Poté ihned podáváme. Jednoduchý vajíčkový salát recept

Tipy:

Vajíčkový salát podáváme s čerstvým pečivem, například rohlíkem nebo bagetkou.

Na talíři posypeme salát nakrájenou petrželkou nebo pažitkou a přidáme na ozdobu plátek citronu.

Vyzkoušejte také recept na vynikající vajíčkovou pomazánku.

Video receptu