Vepřenky s cibulí recept

Vepřenky s cibulí recept



Jemné šťavnaté vepřenky z mletého vepřového masa si určitě pamatujete z dřívější doby z automatu Koruna. Je to taková legenda naší kuchyně. Nejlépe chutnají ihned po usmažení ještě za tepla.

Ingredience:

  • 1 rohlík

  • 500 g vepřové mleté maso

  • 1/2 lžičky soli

  • pepř

  • 1 lžička sladké mleté papriky

  • olej

  • 1 červená cibule

  • plnotučná hořčice

  • chleba

Postup:

  • Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do vody.Rohlíky recepty
  • Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 1 lžičku sladké mleté papriky, vymačkaný rohlík a důkladně promícháme. Ruce namočíme do vody a z masové směsi tvarujeme tenké placičky.Vepřové vepřenky z mletého masa
  • Vepřenky smažíme z obou stran na pánvi na oleji.Smažené vepřenky recept
  • Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a tu použijeme nahoru při podávání.Červená cibule recept
  • Vepřenky dáme na chleba, potřeme hořčicí a posypeme nakrájenou červenou cibulí.Domácí vepřenky recept

Tipy:

Vepřenky můžeme navíc ještě posypat krájenou petrželkou nebo libečkem.

Na rozdíl od karbanátků, se do vepřenek nedává česnek, vejce a ani majoránka.

Vepřenky je možné podávat nejen na chlebu, ale například i s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.