
Jemné šťavnaté vepřenky z mletého vepřového masa si určitě pamatujete z dřívější doby z automatu Koruna. Je to taková legenda naší kuchyně. Nejlépe chutnají ihned po usmažení ještě za tepla.
Ingredience:
1 rohlík
500 g vepřové mleté maso
1/2 lžičky soli
pepř
1 lžička sladké mleté papriky
olej
1 červená cibule
plnotučná hořčice
chleba
Postup:
- Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do vody.
- Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 1 lžičku sladké mleté papriky, vymačkaný rohlík a důkladně promícháme. Ruce namočíme do vody a z masové směsi tvarujeme tenké placičky.
- Vepřenky smažíme z obou stran na pánvi na oleji.
- Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a tu použijeme nahoru při podávání.
- Vepřenky dáme na chleba, potřeme hořčicí a posypeme nakrájenou červenou cibulí.
Tipy:
Vepřenky můžeme navíc ještě posypat krájenou petrželkou nebo libečkem.
Na rozdíl od karbanátků, se do vepřenek nedává česnek, vejce a ani majoránka.
Video receptuVepřenky je možné podávat nejen na chlebu, ale například i s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.