Do pravého maďarského leča se vejce nepřidávají. S vajíčky jde o takovou českou verzi leča. Základem je kvalitní maďarská klobása a paprika. Klobásu podusíme společně se zeleninou na pánvi a máme vynikající jídlo.
Ingredience:
1 cibule
450 g paprik
400 g rajčat
2 maďarské klobásy
olej
2 lžičky maďarské papriky
sůl
pepř
chilli mleté
petržel na ozdobu
Postup:
- Nakrájíme cibuli, papriky, maďarské klobásy a rajčata.
- Cibuli osmažíme na oleji.
- Přidáme dvě lžičky maďarské papriky a smažíme už jen 20 vteřin aby se paprika nespálila.
- Poté přidáme nakrájená rajčata, papriky a klobásy. Vše osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme doměkka (zelenina pustí šťávu).
- Nakonec lečo popřípadě dosolíme a přidáme trochu mletého chilli. Dobrou chuť.
Tipy:
Jako příloha k leču je ideální čerstvý chleba. Lze ale podávat lečo i s vařenými brambory.
Milovníci pálivých jídel můžou do základu přidat nakrájenou čerstvou chilli papričku.
Maďarské lečo se při dušení na pánvi nepodlévá vodou, protože zelenina si pustí dost tekutiny.
Video receptuKlobásy je dobré před krájením oloupat. Nebude pak v pokrmu tvrdé střívko.