Pravé maďarské lečo recept

Pravé maďarské lečo recept
Pravé maďarské lečo recept


Do pravého maďarského leča se vejce nepřidávají. S vajíčky jde o takovou českou verzi leča. Základem je kvalitní maďarská klobása a paprika. Klobásu podusíme společně se zeleninou na pánvi a máme vynikající jídlo.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 450 g paprik

  • 400 g rajčat

  • 2 maďarské klobásy

  • olej

  • 2 lžičky maďarské papriky

  • sůl

  • pepř

  • chilli mleté

  • petržel na ozdobu

Postup:

  • Nakrájíme cibuli, papriky, maďarské klobásy a rajčata.Lečo se zeleninou recept
  • Cibuli osmažíme na oleji.Restování cibule návod
  • Přidáme dvě lžičky maďarské papriky a smažíme už jen 20 vteřin aby se paprika nespálila.Cibule s paprikou lečo recept
  • Poté přidáme nakrájená rajčata, papriky a klobásy. Vše osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme doměkka (zelenina pustí šťávu).Dušená zelenina s klobásou recept
  • Nakonec lečo popřípadě dosolíme a přidáme trochu mletého chilli. Dobrou chuť.Zeleninové maďarské lečo recept

Tipy:

Jako příloha k leču je ideální čerstvý chleba. Lze ale podávat lečo i s vařenými brambory.

Milovníci pálivých jídel můžou do základu přidat nakrájenou čerstvou chilli papričku.

Maďarské lečo se při dušení na pánvi nepodlévá vodou, protože zelenina si pustí dost tekutiny.

Klobásy je dobré před krájením oloupat. Nebude pak v pokrmu tvrdé střívko.

Video receptu