Vepřové maso zapečené s brambory recept

Vepřové maso zapečené s brambory recept



Vepřové maso zapečené společně s brambory v jednom pekáčku je snadný recept který chutná skvěle. Navíc je příprava pokrmu opravdu velice jednoduchá. Stačí vše přidat do pekáčku a nechat společně péct.

Video vepřové maso zapečené s brambory

Ingredience:

  • 6 brambor

  • 2 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 1 rajče

  • 1 paprika

  • 400 g vepřového masa (krkovice, plec…)

  • 3 kuličky jalovce

  • 2 bobkové listy

  • 1 lžička uzené nebo sladké papriky

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • pepř

  • 1 lžička soli

  • 1 lžíce sladké chilli omáčky nebo kečupu

  • 1 lžíce worcesterové omáčky

Postup:

  • Nakrájíme brambory na větší kostičky, cibule na větší kousky, česneky na plátky, rajče a papriku na kostičky a vepřové maso na kousky cca 2 x 2 cm. Vše dáme do pekáčku, přidáme 3 jalovce a 2 bobkové listy, 1 lžičku uzené papriky, 1 lžíci plnotučné hořčice, sůl, pepř, sladkou chilli omáčku nebo kečup a worcestrovou omáčku. Vše zalijeme vařící vodou aby bylo maso potopené a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 80 minut.Pečené maso s bramborem
  • Po upečení ihned servírujeme.Vepřové maso zapečené s brambory recept

Tipy:

Na vepřové maso zapečené s brambory můžeme použít buď vepřovou krkovici, nebo například plec.

Pokud máte rádi bylinky a jejich chuť a aroma, můžete přidat například tymián nebo oregáno či rozmarýn.

Během pečení musíme neustále pokrm kontrolovat aby se voda nevyvařila. V případě potřeby podlijeme trochu vodou.

Přehrát recept jako video:
video