Milovníci hub jistě ocení recept na pečené vepřové krkovice se sušenými hříbky. Příprava v jednom pekáči je velice jednoduchá a výsledek dokonalý.
Ingredience:
2 cibule
4 stroužky česneku
30 g sušených hřibů
600 g vepřové krkovice
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
pepř
1 litr vody
200 ml smetany ke šlehání 31%
Postup:
- Nakrájíme 2 cibule a 4 stroužky česneku.
- Cibuli a česnek přendáme do pekáče a přidáme nakrájené čerstvé, nebo sušené a předem namočené houby.
- Přidáme plátky vepřové krkovice, 1/2 lžičky drceného kmínu, maso důkladně osolíme a opepříme, přilijeme 1 litr vody z namáčení hub.
- Pečeme odkryté v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 60 minut.
- Poté přidáme 200 ml smetany ke šlehání 31% a důkladně promícháme. Pečeme odkryté dalších asi 30 minut aby omáčka zhoustla. Poté podáváme s houskovým knedlíkem.
Tipy:
Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.
Kromě houskového knedlíku můžeme pečené krkovice podávat například i s bramborovou kaší.
Video receptuV zimě do receptu použijeme sušené houby a v létě čerstvé lesní houby.