Vepřové na paprice se smetanou recept

Vepřové na paprice se smetanou recept



Recept na vepřové maso ve smetanovo paprikové omáčce. Chuťově tento pokrm připomíná kuře na paprice. Podáváme s kynutým knedlíkem a nakrájenou cibulkou. Maso použijeme vepřové, například kýtu nebo plec.

Přehrát videorecept vepřové na paprice se smetanou

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 červené papriky

  • 3 stroužky česneku

  • 800 g vepřové maso (kýta, plec…)

  • olej

  • 2 lžíce sladké mleté papriky

  • pepř

  • sůl

  • vývar (nebo voda a můžeme použít bujon)

  • 200 ml smetany na vaření

  • 1 lžíce hladké mouky

  • PŘÍLOHA:
  • kynutý knedlík nebo těstoviny

Postup:

  • Nakrájíme cibuli, papriky kapie a česneky.Nakrájená cibule
  • Vepřové maso nakrájíme na kostičky.Nakrájené maso na kostičky
  • Cibuli zesklovatíme na oleji, poté přidáme nakrájené maso a zprudka orestujeme. Nakonec přidáme nakrájené kapie a česneky, 2 lžíce sladké mleté papriky, pepř, jen krátce orestujeme aby paprika nezhořkla a zalijeme vývarem (nebo vodou a můžeme přidat bujón). Maso musí být potopené a vaříme pod poklicí doměkka.Restování masa
  • Mezitím si smícháme na zahuštění 200 ml smetany na vaření a 1 lžíci hladké mouky. Směs musíme důkladně rozmíchat aby mouka nevytvořila hrudky. Když je maso měkké, přilijeme směs mouky se smetanou a ještě důkladně převaříme.Zahuštění omáčky
  • Nakonec omáčku popřípadě dosolíme a můžeme podávat. Jako příloha těstoviny nebo kynutý knedlík. Maso na paprice s knedlíkem

Tipy:

Mouku po přidání do omáčky je nutné vždy minimálně 10 minut převařit.

Sladkou mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla a zkazila výslednou chuť pokrmu.

Tento recept lze uvařit nejen z vepřového, ale i z kuřecího, nebo krůtího masa.

Přehrát recept jako video:
video