Vepřové na paprice se smetanou recept

Vepřové na paprice se smetanou recept
Vepřové na paprice se smetanou recept


Recept na vepřové maso ve smetanovo paprikové omáčce. Chuťově tento pokrm připomíná kuře na paprice. Podáváme s kynutým knedlíkem a nakrájenou cibulkou. Maso použijeme vepřové, například kýtu nebo plec.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 červené papriky

  • 3 stroužky česneku

  • 800 g vepřové maso (kýta, plec…)

  • olej

  • 2 lžíce sladké mleté papriky

  • pepř

  • sůl

  • vývar (nebo voda a můžeme použít bujon)

  • 200 ml smetany na vaření

  • 1 lžíce hladké mouky

  • PŘÍLOHA:
  • kynutý knedlík nebo těstoviny

Postup:

  • Nakrájíme cibuli, papriky kapie a česneky.Nakrájená cibule
  • Vepřové maso nakrájíme na kostičky.Nakrájené maso na kostičky
  • Cibuli zesklovatíme na oleji, poté přidáme nakrájené maso a zprudka orestujeme. Nakonec přidáme nakrájené kapie a česneky, 2 lžíce sladké mleté papriky, pepř, jen krátce orestujeme aby paprika nezhořkla a zalijeme vývarem (nebo vodou a můžeme přidat bujón). Maso musí být potopené a vaříme pod poklicí doměkka.Restování masa
  • Mezitím si smícháme na zahuštění 200 ml smetany na vaření a 1 lžíci hladké mouky. Směs musíme důkladně rozmíchat aby mouka nevytvořila hrudky. Když je maso měkké, přilijeme směs mouky se smetanou a ještě důkladně převaříme.Zahuštění omáčky
  • Nakonec omáčku popřípadě dosolíme a můžeme podávat. Jako příloha těstoviny nebo kynutý knedlík. Maso na paprice s knedlíkem

Tipy:

Mouku po přidání do omáčky je nutné vždy minimálně 10 minut převařit.

Sladkou mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla a zkazila výslednou chuť pokrmu.

Tento recept lze uvařit nejen z vepřového, ale i z kuřecího, nebo krůtího masa.

Video receptu