Také z mletého masa se dá udělat velice dobrá polévka. Do polévky přidáme nastrouhanou zeleninu, takže se nejedná pouze o masovou polévku. Vyzkoušejte tuto netradiční polévku, která se vařila hlavně dříve.


Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek pórku
1 velká mrkev
kousek celeru
1 petržel
500 g hovězího mletého masa
1,3 l vývaru (nebo vody a bujon)
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
pepř
sůl
1 vejce
Postup:
- Nakrájíme nadrobno 1 cibuli, 2 stroužky česneku a kousek pórku. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na hrubém struhadle.
- Cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme ostatní zeleninu a orestujeme. Nakonec přidáme mleté maso které také orestujeme.
- Poté vše zalijeme vývarem (nebo vodou a můžeme přidat bujón). Přidáme bobkový list a nové koření, trochu pepře a vaříme doměkka.
- Nakonec přidáme 1 vejce které do polévky zamícháme, polévku dosolíme a ještě pět minut vaříme. Při podávání ozdobíme polévku nakrájenou petrželí.
Tipy:
Do polévky můžeme ke konci zavařit i nejrůznější druhy těstovin.
Do polévky můžeme přidat i nejrůznější bylinky jako například tymián nebo majoránku.
Pokud nechceme používat struhadlo, můžeme zeleninu do polévky nakrájet na malé kostičky.
Přehrát recept jako video:Pro ještě výraznější chuť česneku, můžeme před dokončením polévky přidat jeden prolisovaný stroužek.
