Hovězí polévka z mletého masa recept

Hovězí polévka z mletého masa recept
Hovězí polévka z mletého masa recept


Také z mletého masa se dá udělat velice dobrá polévka. Do polévky přidáme nastrouhanou zeleninu, takže se nejedná pouze o masovou polévku. Vyzkoušejte tuto netradiční polévku, která se vařila hlavně dříve.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • kousek pórku

  • 1 velká mrkev

  • kousek celeru

  • 1 petržel

  • 500 g hovězího mletého masa

  • 1,3 l vývaru (nebo vody a bujon)

  • 1 bobkový list

  • 3 kuličky nového koření

  • pepř

  • sůl

  • 1 vejce

Postup:

  • Nakrájíme nadrobno 1 cibuli, 2 stroužky česneku a kousek pórku. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na hrubém struhadle.Strouhaná zelenina
  • Cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme ostatní zeleninu a orestujeme. Nakonec přidáme mleté maso které také orestujeme. Restované mleté maso
  • Poté vše zalijeme vývarem (nebo vodou a můžeme přidat bujón). Přidáme bobkový list a nové koření, trochu pepře a vaříme doměkka.Hovězí polévka
  • Nakonec přidáme 1 vejce které do polévky zamícháme, polévku dosolíme a ještě pět minut vaříme. Při podávání ozdobíme polévku nakrájenou petrželí.Servírování polévek

Tipy:

Do polévky můžeme ke konci zavařit i nejrůznější druhy těstovin.

Do polévky můžeme přidat i nejrůznější bylinky jako například tymián nebo majoránku.

Pokud nechceme používat struhadlo, můžeme zeleninu do polévky nakrájet na malé kostičky.

Pro ještě výraznější chuť česneku, můžeme před dokončením polévky přidat jeden prolisovaný stroužek.

Video receptu