Také z mletého masa se dá udělat velice dobrá polévka. Do polévky přidáme nastrouhanou zeleninu, takže se nejedná pouze o masovou polévku. Vyzkoušejte tuto netradiční polévku, která se vařila hlavně dříve.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek pórku
1 velká mrkev
kousek celeru
1 petržel
500 g hovězího mletého masa
1,3 l vývaru (nebo vody a bujon)
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
pepř
sůl
1 vejce
Postup:
- Nakrájíme nadrobno 1 cibuli, 2 stroužky česneku a kousek pórku. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na hrubém struhadle.
- Cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme ostatní zeleninu a orestujeme. Nakonec přidáme mleté maso které také orestujeme.
- Poté vše zalijeme vývarem (nebo vodou a můžeme přidat bujón). Přidáme bobkový list a nové koření, trochu pepře a vaříme doměkka.
- Nakonec přidáme 1 vejce které do polévky zamícháme, polévku dosolíme a ještě pět minut vaříme. Při podávání ozdobíme polévku nakrájenou petrželí.
Tipy:
Do polévky můžeme ke konci zavařit i nejrůznější druhy těstovin.
Do polévky můžeme přidat i nejrůznější bylinky jako například tymián nebo majoránku.
Pokud nechceme používat struhadlo, můžeme zeleninu do polévky nakrájet na malé kostičky.
Video receptuPro ještě výraznější chuť česneku, můžeme před dokončením polévky přidat jeden prolisovaný stroužek.