Katův šleh recept



Katův šleh je taková nesmrtelná legenda české kuchyně. Polovina lidí ho miluje a polovina lidí nesnáší. Vyzkoušejte jednoduchý recept na katův šleh. Podle mého názoru a lidí z mého okolí je to jedno z nejlepších jídel které vaříme pravidelně.

Přehrát videorecept katův šleh

Ingredience:

  • 1 červená paprika

  • 2 kyselé okurky

  • 4 kozí rohy nebo feferonka

  • 1 větší cibule

  • 1 jarní cibulka

  • 750 g vepřové kýty

  • sůl nebo bujon

  • 4 lžíce kečupu

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 2 lžíce worcestrové omáčky

  • pepř

  • cca 200 ml vody

Postup:

  • Nakrájíme na kousky červenou papriku, kozí rohy nebo feferonku, kyselé okurky, jarní cibulku a cibuli.Nakrájená zelenina
  • Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji.
  • Poté přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a také restujeme. Nakonec přidáme sůl nebo bujón, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, pepř, 200 ml vody a dusíme maso pod poklicí doměkka cca 30 minut.Maso se zeleninou na pánvi
  • Zhruba po 30 minutách je maso měkké a můžeme podávat s rýží nebo hranolkami.Katův šleh s hranolkami

Tipy:

Maso je nutné orestovat na oleji zprudka, protože jinak začne pouštět vodu a bude se vařit místo smažit.

Pro pálivější variantu zvolíme do jídla pálivé feferony a pro pikantní zvolíme nepálivé kozí rohy.

Na internetu lze najít i variantu jídla katův šleh která se připravuje v troubě s houbou Jidášovo ucho.

Přehrát recept jako video:
video