
Katův šleh je taková nesmrtelná legenda české kuchyně. Polovina lidí ho miluje a polovina lidí nesnáší. Vyzkoušejte jednoduchý recept na katův šleh. Podle mého názoru a lidí z mého okolí je to jedno z nejlepších jídel které vaříme pravidelně.
Ingredience:
1 červená paprika
2 kyselé okurky
4 kozí rohy nebo feferonka
1 větší cibule
1 jarní cibulka
750 g vepřové kýty
sůl nebo bujon
4 lžíce kečupu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worcestrové omáčky
pepř
cca 200 ml vody
Postup:
- Nakrájíme na kousky červenou papriku, kozí rohy nebo feferonku, kyselé okurky, jarní cibulku a cibuli.
- Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji.
- Poté přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a také restujeme. Nakonec přidáme sůl nebo bujón, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, pepř, 200 ml vody a dusíme maso pod poklicí doměkka cca 30 minut.
- Zhruba po 30 minutách je maso měkké a můžeme podávat s rýží nebo hranolkami.
Tipy:
Maso je nutné orestovat na oleji zprudka, protože jinak začne pouštět vodu a bude se vařit místo smažit.
Pro pálivější variantu zvolíme do jídla pálivé feferony a pro pikantní zvolíme nepálivé kozí rohy.
Video receptuNa internetu lze najít i variantu jídla katův šleh která se připravuje v troubě s houbou Jidášovo ucho.