Kombinace guláše a luštěnin, to je cizrnový guláš. Jedná se o levné ale velice chutné jídlo. Luštěniny by měl člověk pravidelně konzumovat. Tak proč to nezkusit v podobě guláše a cizrny.
Ingredience:
1 cibule
1 zelená paprika
2 menší rajčata
2 špekáčky
1/2 lžičky drceného kmínu
3 lžičky sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
pepř
3 prolisované stroužky česneku
sterilovaná cizrna 400 g
1 lžička majoránky
Postup:
- Nakrájíme cibuli, papriku, rajčata a špekáčky.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Přidáme špekáčky a chvilku restujeme.
- Poté přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 3 plné lžičky sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, restujeme už jen minutu a poté zalijeme vývarem.
- Přidáme nakrájenou zeleninu, 1 bobkový list, 3 nové koření a vaříme od bodu varu 15 minut.
- Poté guláš opepříme, přidáme 3 prolisované stroužky česneku, sterilovanou cizrnu, 1 lžičku majoránky a vaříme už jen 5 minut.
Tipy:
Při podávání guláš posypeme nakrájenou petrželkou.
Cizrna patří mezi velice zdravé luštěniny a člověk by ji měl zařadit do svého jídelníčku.
Jako příloha je k cizrnovému guláši ideální čerstvý chleba.
Video receptuSterilovanou cizrnu nemusíme předem namáčet ani dlouho vařit a seženeme ji v každém supermarketu.