Vepřové nudličky na černém pivu s hranolkami recept

Vepřové nudličky na pivu s hranolkami recept
Vepřové nudličky na pivu s hranolkami recept


Vepřové nudličky na černém pivu – pikantní a šťavnaté

Vepřové maso a pivo jde co se týče vaření skvělé dohromady. Vyzkoušejte recept na dušené vepřové nudličky na černém pivu s hranolkami. Pivo dodá pokrmu opravdu jedinečnou chuť a uvidíte že zůstanou jen prázdné talíře.

Vepřové nudličky na černém pivu jsou skvělou volbou pro milovníky výrazných chutí. Černé pivo dodává omáčce hlubokou, karamelovou a mírně nahořklou chuť, která se perfektně doplňuje s pikantností chilli a sladkostí rajčat. Maso je po dušení měkké a šťavnaté, a omáčka je tak dobrá, že ji budete chtít vytřít chlebem do poslední kapky. Je to ideální jídlo na víkendový oběd nebo večeři s přáteli, ke kterému se skvěle hodí domácí hranolky nebo rýže.

Proč si zamilujete vepřové na pivu

Tento recept je skvělý z mnoha důvodů. Za prvé, pivo dodává omáčce jedinečnou a bohatou chuť. Za druhé, je to pikantní a syté jídlo. Za třetí, příprava je jednoduchá a zvládne ji každý. A konečně, je to skvělá změna oproti klasickým omáčkám.

Co budete potřebovat – suroviny

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lahůdkovou cibulku

  • 1 kapie

  • 1 chilli paprička

  • 600 g vepřového masa (pečeně, kýta…)

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 500 ml černého piva

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • pepř

  • 1 lžíce worcesterové omáčky

  • 3 lžíce sójové omáčky

  • 150 g krájených loupaných rajčat

  • brambory

  • sůl

Výběr správných surovin

Maso: Vepřová pečeně nebo kýta jsou ideální, protože jsou libové a rychle měkké. Krkovice by byla také skvělá, ale tučnější. Pivo: Použijte kvalitní černé pivo, které má plnou chuť. Vyhněte se příliš sladkým nebo ovocným pivům. Rajčata: Krájená loupaná rajčata z konzervy jsou nejpohodlnější a dodají omáčce hustotu a barvu. Chilli: Množství chilli papričky upravte podle své chuti.

Postup přípravy krok za krokem

Postup:

  • Nakrájíme cibuli, 2 stroužky česneku, červenou kapii, malou chilli papričku a lahůdkovou cibulku.Zelenina pod maso recept
  • Vepřové maso nakrájíme na nudličky.Krájení masa na nudličky
  • Maso zprudka orestujeme na oleji na pánvi.Nudličky vepřové maso minutka recept
  • Poté přidáme nakrájenou zeleninu a ještě několik minut restujeme.Vepřové maso se zeleninou na pánvi recept
  • Nakonec přidáme 1 lžíci hladké mouky, ještě minutu restujeme a poté zalijeme 0,5 l černým pivem. Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku plnotučné hořčice, mletý pepř, 1 lžíci worcestrové omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, 150 g krájených loupaných rajčat a vaříme pod poklicí doměkka cca 45 minut. Nakonec popřípadě dosolíme. Dušené vepřové nudličky s hranolkami recept
  • HRANOLKY: Brambory nakrájené na hranolky rozprostřeme na plech na pečící papír, lehce pokapeme olejem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut.Hranolky v troubě z čerstvých brambor recept
  • Pečené hranolky podáváme společně s masovou směsí a ozdobíme nakrájenou petrželkou.Masová pikantní směs s hranolkami recept

Užitečné tipy a triky

Tipy:

Maso musíme orestovat zprudka, protože jinak by pustilo šťávu a začalo se dusit.

Do receptu můžeme přidat i bylinky jako například rozmarýn nebo tymián.

Kromě hranolek můžeme masovou směs na pivu podávat i s rýží nebo knedlíkem.

Klíčové momenty přípravy

Redukce piva: Pivo nechte chvíli provařit, aby se odpařil alkohol a zůstala jen chuť. Hranolky: Hranolky v troubě pečte v jedné vrstvě, aby se nepařily, ale pekly. Solte je až po upečení, aby nezvlhly.

Varianty a vylepšení

  • S houbami: Přidejte k masu nakrájené žampiony.
  • S kořenovou zeleninou: Přidejte do základu nastrouhanou mrkev a petržel.
  • Se smetanou: Pro jemnější chuť vmíchejte nakonec lžíci zakysané smetany.

Video receptu

Video receptu

Závěrečné shrnutí

Vepřové nudličky na černém pivu jsou důkazem, že pivo do kuchyně patří. Je to syté, chutné a voňavé jídlo, které potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento recept a objevte kouzlo vaření s pivem!